torsdag den 11. marts 2010

Haver og Parker i Taranaki

Dagens første stop var i byens park, Pukekua Park, som nærmest er en tæmmet jungle med store træbregner, der danner karakteristiske profiler i det grønne landskab. Jeg fik en guidet tur i parken af overgartner Chris Connolly og en af drivhusgartnerne viste mig rundt i deres drivhuse, der er gravet ind i bjerget, så det har en passende kølighed året rundt.

Herefter fik jeg lov til at gå alene ned på den nye havnepromenade og bl.a. se Govett-Brewster Art Gallery, så det ikke blev haver det hele, som den lokale turistchef sagde. Her var dog en fantastisk sjov udstilling af en mand, der havde lavet et herbarier over plastikplanter han havde fundet rundt omkring i verden. Meget videnskabeligt stillet op og med snørklet håndskrift, som var han en af Linnés disciple. Så det kom alligevel til at handle om planter.

Efter frokosten fik vi overtalt Andrew til også at køre mig forbi Tupare-haven selv om den egentlig ikke var med på programmet. En fantastisk flot og veltrimmet have i bedste engelske havestil. En tidligere privat have, der nu er overtaget og bliver passet af "regionskommunen."


På vej til dagens sidste have gjorde vi lige en afstikker til ”Frodo-skoven” med Dawson vandfaldet. Hele dagen truede det med regn afbrudt af perioder med højt sol. Men det lykkedes aldrig at se toppen af Mount Egmont / Taranaki. Der blev ved med at hænge en sky over toppen hlel dagen.








Vi sluttede af i den tidlige private, nu offentlige: Hollards Haver.
En stor, lidt vildvoksende parkhave, hvor overgartner Greg blev ved med at sige: I skal komme her i foråret, I skal komme her i foråret. Så er her fyldt af blomstrende rododendron, primulaer osv. Helt fantastisk. Jeg kan næsten ikke vente.


2 kommentarer: